Juleslik er noget af det bedste ved julen

juleflæsk er rigtig juleslikJeg elsker simpelthen julen, jeg syntes det er smadder hyggeligt med julepynt ude og inde, men især fordi, at jul også bebetyder juleslik – og juleslik er lige mig 🙂

Jeg ved faktisk ikke helt hvorfor jeg er så vild med slik ved juletid, men det er jo nok fordi, at det er noget slik som man ikke normalt får resten af året, jeg mener, hvem kan sige nej til de lækre sager som:

  • Punch praliner
  • Flæsk
  • Marcipan
  • Chokoladeknapper
  • og alt andet juleslik 🙂

Jeg ved faktisk ikke hvordan min store passion for lige præcis juleslik stammer fra, men jeg kan huske da jeg var barn, der var der noget som gjorde julen meget spændende og det var, at vi i starten af december måned lavede rugbrødsmadder …….

Ja det var selvfølgelig ikke rigtige rugbrødsmadder, men derimod marcipan som var farvet med forskellige frugtfarver og så blev der lavet rugbrød, pålæg i form af æg, spegepølse, ost, agurk og meget andet, alt sammen i marcipan – nøj det var guf for ganen 🙂

Det er faktisk mange år siden jeg sidst har fået sådan nogle madder, og nu sidder jeg faktisk og savler lidt 🙂

Heldigvis, så laver vi faktisk stadigvæk hjemmelavet juleslik i familien, den anden weekend i december står den på total julehygge med gløgg, bagning af bland andet vanillekranse og klejner. Lige med hensyn til klejner, så kan huske min morfar kaldte den for “vredne so-fitter” og det kan der måske være noget om, hvis man altså har set sådan én *fnis*

Vi har hvert år en aftale om, at vi skal prøve at lave noget nyt juleslik, og det er altid spændende at gå opdagelse efter opskrifter på slik. Det er ikke altid vi slipper lige heldigt afsted med det, men én ting er sikkert, og det er at det altid er hamrende sjovt at smage resultatet 🙂

Sidste år gik det helt galt, min far syntes vi skulle prøve at lave “Marshmallows” og det gik, for at sige det pænt, ikke særlig godt 🙁
Det er altså noget klisterstands hvis det ikke bliver gjort rigtigt, og det blev det ikke!

Julekonfekt er én af mine helt klare favoritter når det kommer til juleslik, og så lige Baileykugler, Romkugler, Havregrynskugler ……….. ja faktisk alle slags søde kugler 🙂

Og ja, det er jo nærmest en naturlov, at juleslik sætter sig på hofterne og “popo’en”, men det er der altså ligesom ikke rigtigt noget at gøre ved, juleslik er juleskik, sådan er det bare, så har man også en god grund til at lave nytårsforsæt 🙂

8 tanker om “Juleslik er noget af det bedste ved julen”

  1. Pingback: Fed af juleslik

Skriv et svar