Den svære samtale …

Jeg har igennem lang tid – faktisk nok i flere år hvis jeg skal være ærlig – haft det utroligt svært med mit selvværd. Ud af til ser de fleste mig nok som den selvsikre pige med styr på tilværelsen, men sandheden er faktisk en helt anden ….

Selverkendelsen

Selve den del at erkende, at man rent faktisk har et issue der behøver hjælp, er det første, men store sten på vejen. Heldigvis har jeg en rigtig god veninde som godt ved at jeg tumler med nogle problemer og udfordringer i livet, og hun sagde for nylig til mig, at jeg var nød til at søge noget professionel hjælp mens jeg stadigvæk havde en smule overskud tilbage.

Hjernen er en sjov fætter, den er svær at undvære, og samtidig kan den være virkelig træls

Jeg syntes det var enormt svært at nå til den erkendelse, at jeg havde brug for “professionel hjælp” (lyder meget dramatisk når skriver ordene), men omvendt er hun så god en veninde, så når hun siger sådan, så er det helt sikkert ikke for sjov, så er det er fordi hun i bund og grund er bekymret på mine vegne.

Beslutningen

Derfor traf jeg også relativ hurtigt en beslutning om, at jeg skulle finde noget hjælp, men hvilken hjælp var det reelt set jeg havde brug for, var det en læge, en psykolog eller noget helt tredje?

Min veninde og jeg undersøgte forskellige muligheder, og fandt frem til, at den nok mest af alt var en psykoterapeut der nok ville kunne hjælpe mig bedst, så jagten gik ind på at finde en der havde tid i kalenderen.

Jeg fandt en i Roskilde, og allerede efter første konsultation kunne jeg mærke en væsentlig ændring, det at få “sat ord på”, gjorde at min jeg fik ro på mine følelser. Hun var super sød og imødekommende og jeg fik en følelse af, at hun virkelig gerne ville helt ind i sjælen på mig for bedre at kunne forstå hvad årsagen var. Hun var meget lyttende og og udstrålede en ro der gjorde, at jeg virkelig åbnede mig op.

Hvad så nu?

Nu har jeg kun været hos psykoterapeuten en gang, og jeg skal afsted igen i næste uge, og jeg ved det lyder mærkeligt, men jeg glæder mig faktisk 🙂

Jeg ved godt det handler meget hjælp til selvhjælp, men for mig er det vigtigt at det bliver gjort på den rigtige måde og jeg får de rigtige værktøjer.

Mit første besøg var ret grænseoverskridende, men jeg er overbevist om, at næste besøg bliver langt lettere.

XxX Denise