Når man er lidt forudseende …

En af mine gode venner havde ønsket sig en frituregryde i fødselsdagsgave, og det skulle han selvfølgelig have, og det skulle selvsagt afprøves med det samme. Det gik knap så godt …

Glæden var stor da Stefan fik sin frituregryde, og der blev straks hældt olie på (det havde vi sørget for – hvem husker ikke barndommen når man fik en batteridrevet gave UDEN batterier).

I stikkontakten med skidtet og fuldt blus på og i med pomfritter. Det hele gik så stærkt, så ingen af os så hvad der skete, men pludselig stod frituregryden i store flammer, olien løb over og ilden bredte sig ned af skabene og ud på gulvet.

Naboen var der heldigvis, og havde havde kort forinden købt et brandtæppe som han lynhurtigt fik fat i og smidt over det brændende olie.

Brandtæppe kan slukke ild i friture

Sådan et brandtæppe er godt nok effektivt, havde godt nok nok se det på et førstehjælpskursus, men en ting er en kontrolleret situation – noget andet er en paniksituation, for der var godt nok kortvarigt panik på.

Vi var flere der bagefter talt om, at hvis vi nu ikke ikke havde haft et brandtæppe, om man så egentlig kunne have slukket det med vand – men ingen af os skænkede det en tanke lige da det stod på, og omvendt, så sparede det for en masse oprydningen bagefter.

Én ting er i hvert fald sikkert, jeg skal have købt mig sådan et tæppe, det fylder jo ingenting og nu har jeg se med egne øjne hvor effektivt det er – og det skal være inden jul hvor der kommer masser af stearinlys i huset – der er jo under 3 måneder til juleaften 🙂