Juleslik er noget af det bedste ved julen

juleflæsk er rigtig juleslikJeg elsker simpelthen julen, jeg syntes det er smadder hyggeligt med julepynt ude og inde, men især fordi, at jul også bebetyder juleslik – og juleslik er lige mig 🙂

Jeg ved faktisk ikke helt hvorfor jeg er så vild med slik ved juletid, men det er jo nok fordi, at det er noget slik som man ikke normalt får resten af året, jeg mener, hvem kan sige nej til de lækre sager som:

 • Punch praliner
 • Flæsk
 • Marcipan
 • Chokoladeknapper
 • og alt andet juleslik 🙂

Jeg ved faktisk ikke hvordan min store passion for lige præcis juleslik stammer fra, men jeg kan huske da jeg var barn, der var der noget som gjorde julen meget spændende og det var, at vi i starten af december måned lavede rugbrødsmadder …….

Ja det var selvfølgelig ikke rigtige rugbrødsmadder, men derimod marcipan som var farvet med forskellige frugtfarver og så blev der lavet rugbrød, pålæg i form af æg, spegepølse, ost, agurk og meget andet, alt sammen i marcipan – nøj det var guf for ganen 🙂

Det er faktisk mange år siden jeg sidst har fået sådan nogle madder, og nu sidder jeg faktisk og savler lidt 🙂

Heldigvis, så laver vi faktisk stadigvæk hjemmelavet juleslik i familien, den anden weekend i december står den på total julehygge med gløgg, bagning af bland andet vanillekranse og klejner. Lige med hensyn til klejner, så kan huske min morfar kaldte den for “vredne so-fitter” og det kan der måske være noget om, hvis man altså har set sådan én *fnis*

Vi har hvert år en aftale om, at vi skal prøve at lave noget nyt juleslik, og det er altid spændende at gå opdagelse efter opskrifter på slik. Det er ikke altid vi slipper lige heldigt afsted med det, men én ting er sikkert, og det er at det altid er hamrende sjovt at smage resultatet 🙂

Sidste år gik det helt galt, min far syntes vi skulle prøve at lave “Marshmallows” og det gik, for at sige det pænt, ikke særlig godt 🙁
Det er altså noget klisterstands hvis det ikke bliver gjort rigtigt, og det blev det ikke!

Julekonfekt er én af mine helt klare favoritter når det kommer til juleslik, og så lige Baileykugler, Romkugler, Havregrynskugler ……….. ja faktisk alle slags søde kugler 🙂

Og ja, det er jo nærmest en naturlov, at juleslik sætter sig på hofterne og “popo’en”, men det er der altså ligesom ikke rigtigt noget at gøre ved, juleslik er juleskik, sådan er det bare, så har man også en god grund til at lave nytårsforsæt 🙂

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Juleslik er noget af det bedste ved julen, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Om Denise

Frisk og frejdig pige med mod på livet, mange interesser og lidt af en enspænder. Født i 1992 i Odense hvor jeg stadigvæk bor, hvor min familie bor og hvor de fleste af mine venner bor - vældig praktisk :-)
Dette indlæg blev udgivet i Jul og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

8 kommentarer til Juleslik er noget af det bedste ved julen

 1. Pingback: Årets første julegave er i hus

 2. Pingback: Julen står for døren

 3. Pingback: Juletid er slik tid

 4. Pingback: Lav dit eget juleslik til jul

 5. Pingback: Julen er en fed måned

 6. Pingback: Så blev slik weekenden overstået

 7. Pingback: Fed af juleslik

 8. Pingback: Fed julekurv fra firmaet

Skriv et svar